EUR 1.9558
USD 1.6133
CHF 1.8160
GBP 2.1976
CNY 2.4915
you tube
mobile version

Най-добрите държави за семеен бизнес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-добрите държави за семеен бизнес

mail08:06 | 13.01.2021прегледи 252 коментарикоментари 0


Германия се е приближила към дъното в таблицата на ново международно изследване на условията за семеен бизнес, предаде ДПА. В годишната класация на 21 промишлено развити страни, изготвена от Центъра за европейски икономически изследвания ZEW с централа в Манхайм, Германия е слязла на 17-о място. Още по-зле се представят Франция, Испания, Япония и Италия.

САЩ са лидери в тазгодишния "Индекс на семейния бизнес по държави", следвани от Великобритания и Нидерландия, обяви Фондация "Семеен бизнес" (Family Business Foundation), клиент на ZEW.

Институтът включва няколко фактора в проучването: данъци, разходи за труд, производителност, човешки капитал, регулация, финансиране, инфраструктура и институции, и енергетика. В предишното изследване Германия бе 14-а. Авторите изтъкват като слабост сравнително високите корпоративни данъци и разходи за труд, както и други фактори.

Установено е и не толкова добро качество на инфраструктурата в Германия - и като транспортни маршрути, и като информационни технологии. "По качество на инфраструктурата си Германия изглежда несъмнено изостава от конкурентите си в Западна и Северна Европа, но и в Северна Америка и Япония", се посочва в изследването.

Сред силните страни на Германия са финансирането и сравнително добрите капиталови ресурси на семейния бизнес преди началото на кризата с коронавирусната пандемия.

Изследването се прави всяка година от 2006 г. и оттогава Германия е отстъпила с пет места. Нито едно друго проучено място не се представя по-зле, констатира фондацията./https://business.dir.bg/

  


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg