EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

Най-богатите руски бизнес наследници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-богатите руски бизнес наследници

mail16:02 | 08.09.2020прегледи 222 коментарикоментари 0


Игор Ротенберг оглави класацията на най-богатите деца от най-състоятелните предприемачески династии в Русия, предаде ТАСС. В списъка на сп. "Форбс" влизат 11 души, участващи в бизнеса на своите родители, чието общо състояние възлиза на $5,8 млрд.

Начело на списъка е синът на Аркадий Ротенберг, Игор, основен собственик на компанията "Газпром бурение" с богатство от $950 млн. Дъщерята на милиардера Лилия също е в списъка, на пето място, като собственик на компанията TPS Real Estate, управляваща една пета от търговските комплекси в Москва, Краснодар, Сочи и Новосибирск.

Второ място заема синът на милиардера Михаил Гуцериев, Саиду - член на съвета на директорите на групата Сафмар и генерален директор на Фортеинвест - със състояние, оценявано на $930 млн.

На трета позиция са братята Тимур и Руслан Рахимкулови, съсобственици на инвестиционната компани Kafijat. Богатството на всеки от тях според "Форбс" се оценява на $900 млн.

Четвърти е Дени Бажаев, съсобственик на Група Алианс, със състояние от $840 млн. Багаеви се занимават с благородни метали. Тяхната компания Руска платина разработва платитени находища в Красноярския край и в Далечния изток.

Шестото място си делят синовете на учредителя на групата Черкизово на Игор Бабаев - Сергей и Евгений Михайлови (съответно генерален директор и председател на съвета на директорите на групта). Богатството на всеки от тях според "Форбс" е $350 млн.

На седмо място е синът на притежателя на АФК "Система" на Владимир Евтушенков, Феликс, който оглавява съвета на директорите на мобилния оператор МТС. Състоянието му се оценява на $75 млн.

Следват генералният директор на Гранат-стан груп, която управлява Малка петролна компания на Татарстан, Тимур Шаймиев, с $40 млн. и племенницата на учредителя на Черкизово Игор Бабаев, Людмила Михайлова, със състояние от 5 милиона долара.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg