EUR 1.9558
USD 1.6658
CHF 1.8243
GBP 2.1513
CNY 2.4871
you tube
mobile version

МС одобри позиция по дело на БЕХ срещу ЕК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС одобри позиция по дело на БЕХ срещу ЕК

mail16:05 | 21.02.2020прегледи 350 коментарикоментари 0


Министерският съвет одобри позицията на България по дело Т-136/19 „Български енергиен холдинг“ ЕАД, „Булгаргаз” ЕАД и „Булгартрансгаз” ЕАД срещу ЕК пред Общия съд на ЕС. Страната ни встъпва в делото след одобрение от Общия съд на ЕК.

На 17 декември 2018 г. ЕК прие забранително решение по делото Т-136/19 за нарушаване на чл. 102 от Договора за функциониране на ЕС. „Български енергиен холдинг” ЕАД и дъщерните му дружества не приемат заключението на ЕК, че са злоупотребили с господстващо положение на българския газов пазар и считат, че достъпът до българската преносна мрежа и до газохранилището винаги се е осъществявал в съответствие с действащите закони.

На 01.03.2019 г. „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД и дъщерните му дружества „Булгаргаз” ЕАД и „Булгартрансгаз“ ЕАД, са подали жалба срещу решението на Европейската комисия пред Общия съд на Европейския съюз. Жалбата цели пълна или частична отмяна на решението на ЕК, както и отмяна или намаляване на наложената имуществена санкция. Встъпването на Република България по делото е необходимо както за защита на интересите на енергийните дружества, така и за предотвратяване на имуществени и репутационни последици за държавата.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg