EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

Контрамита на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Контрамита на ЕС

mail17:30 | 23.10.2019прегледи 399 коментарикоментари 0


Европейската комисия обяви, че планира да наложи "своевременно" контрамита в отговор на тарифите, въведени от САЩ в резултат на субсидиите на ЕС за "Еърбъс" (Airbus).

"Съжаляваме за изборът на САЩ да продължи с налагането на тарифи върху вноса на европейски стоки. Тази стъпка не ни оставя друга алтернатива, освен да следваме своевременното въвеждане на наши контрамита във връзка с дотациите за "Боинг“ (Boeing), след като бъде установено от Световната търговска организация нарушаване на правилата от страна на САЩ", заяви европейският комисар по търговията Сесилия Малмстрьом.

Тя обаче предупреди, че тарифите от двете страни не са в "ничий дългосрочен интерес". Малмстрьом добави, че тъй като и за двете страни е установено, че нарушават правилата на СТО, предложението на Европейския съюз "за ясно определени съществуващи субсидии за въздухоплавателни средства и за бъдеща подкрепа за съответните ни въздухоплавателни сектори“ са все още е "на масата за преговори".

По-рано през миналата седмица влязоха в сила американските тарифи за вноса на европейски стоки на стойност от 7,5 млр. долара, които Вашингтон обяви на 2-ри октомври, след като СТО реши, че ЕС незаконно субсидира "Еърбъс".


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България влезе в ERM 2 със сегашния курс

19:21 | 07-10-20 | 698