EUR 1.9558
USD 1.8125
CHF 1.8521
GBP 2.2276
CNY 2.5560
you tube
mobile version

Китайски интерес към жп л. Александруполис - Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайски интерес към жп л. Александруполис - Бургас

mail13:40 | 24.10.2019прегледи 448 коментарикоментари 0


Насърчаване на сътрудничеството в ключови сектори като енергетиката, транспорта, информационните технологии, комуникациите, промишлеността, изследванията и банковите услуги предвижда актуализираната Рамка за сътрудничество за периода 2020 - 2022 г., която подписа в Пекин гръцкият министър на развитието и инвестициите Адонис Георгиадис с Държавната комисия по национално развитие и реформа на Китай, съобщи АНА-МПА.

Сред възможните проекти за разширяване на сътрудничеството, споменати в подписана Рамка за сътрудничество, е и железопътната линия Александруполис - Бургас.

Според документа в периода 2020 - 2022 г. Гърция и Китай ще предлагат и развиват съвместни проекти и ще подпомагат държавни и частни предприятия от двете страни да развиват инвестиционни проекти и проекти за сътрудничество от взаимен интерес. Същевременно кредитни институции и от двете държави ще бъдат насърчавани да предоставят подкрепа на избрани проекти с цел ускореното им реализиране.

В Китай гръцкият министър се е срещнал с представители на големи китайски компании, които са изразили интерес от инвестиции в Гърция.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg