EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

КЗК разреши сделката БАТ - Булгартабак

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК разреши сделката БАТ - Булгартабак

mail06:10 | 03.05.2017прегледи 881 коментарикоментари 0


КЗК  разреши на  “Бритиш Американ Табако” (БАТ) да купи марките на “Булгартабак”, става ясно от съобщение на сайта на регулатора. Сделката включва и придобиването на “Експрес логистика и дистрибуция”.

През април т.г. БАТ обяви, че прави значителна инвестиция в България и подписва договор за закупуване на водещи марки от „Булгартабак“.
Стойността на сделката е над 100 млн. евро и отразява нарастващата репутация на България като предпочитана държава за международни инвеститори, отбелязва компанията. Сделката осигурява на БАТ 40% пазарен дял от сегашните 12%. Придобиването ще включва и активи за дистрибуция и търговия на дребно в България и в по-широкия Адриатически регион.
БАТ има опит в придобиването на тютюневи марки и други активи в страни от Централна и Източна Европа. „Ние сме ангажирани с българския пазар и сме развълнувани от тази значима инвестиция в страна, която все повече показва, че има светло бъдеще. Тази значима инвестиция демонстрира нашата увереност в перспективите пред България и в растежа на БАТ тук“, каза Ричард Уидман, Генерален мениджър Бритиш Американ Табако Клъстър Централна Европа.
БАТ България ще стане един от петте най-големи данъкоплатци в България, като незабавно ще създаде над 100 нови работни места и ще осигури още 1000 в дистрибуцията. Българските марки, сред които Victory, Eva Slim и GD, ще преминат към портфолиото на БАТ. Придобиването включва и пълна собственост на дистрибуционната компания „Експрес Логистика & Дистрибуция“ ЕООД.
Предложеното придобиване е предмет на антитръстови одобрения и се очаква да приключи до средата на 2017 г.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg