EUR 1.9558
USD 1.6452
CHF 1.7764
GBP 2.2569
CNY 2.5096
you tube
mobile version

Как контролираме пътя на корабите? Видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как контролираме пътя на корабите? Видео

mail06:45 | 06.04.2021прегледи 1051 коментарикоментари 0


За да научите кой, кога и как управлява движението на кораби в българската част на река Дунав, гледайте новото видео от поредицата # Транспортирайсе. Центърът за речни информационни услуги – Русе е открит на 10 септември 2015 г. БУЛРИС е среда, в която може да бъде осъществявана съвременна електронна навигация.

Системите за наблюдение на трафика, които се интегрират в Речната информационна система в българската част на река Дунав (РИС), предоставят в реално време важна информация както на бреговите служби, така и необходимите данни за безопасно плаване на самите кораби. Специализираният моторен катер БУЛРИС, оборудван с многолъчев ехолот, заснема профила на речното дъно и ежегодно извършва обследвания в българския участък на р. Дунав.

Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. е насочена към развитието на основните видове транспорт – железопътен, пътен, воден, интермодален, както и на съвременни информационни системи за управление на трафика. Тя се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз. Бенефициентите по програмата са държавните компании, отговорни за изграждане и поддръжката на големите инфраструктурни проекти в страната. Крайните ползватели на проектите по оперативната програма обаче са всички граждани и гости на Република България.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg