EUR 1.9558
USD 1.8180
CHF 2.0126
GBP 2.3097
CNY 2.4996
you tube
mobile version

Как да разпознаем качествената чушка? Видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как да разпознаем качествената чушка? Видео

mail11:07 | 19.09.2023прегледи 846 коментарикоментари 0


Традиционно, българинът консумира голямо количество чушки, но предпочитана за него остава червената чушка, следвана от зелената чушка и от сорт „сиврия“.

„Червен пипер, клас едно, трябва да бъде добре оцветен от всичките си страни, трябва да бъде корав на допир, изпънат пипер, за да може той да бъде хрупкав, трябва да има свежа зелена дръжка, да няма белези от продупчване от инсекти или големи петна, вследствие на болест или слънце. Ако пиперът е нестандартна форма, както е този, това в никакъв случай не е проблем, защото той е вкусен и е качествен“, споделя Пламен Михайлов, управител на „Чери дриймс“. Заедно с колегата си, главен агроном в стопанството му – Стоян Манджуков, те са домакини на новия епизод от видеопоредицата „За качеството с Биляна Гавазова“. От тях потребителите на Kaufland в страната ще научат каква е разликата между зелената и червената чушка, както и за безопасността и контрола, извършван над тях. 

За производството на чушки ритейлърът работи с над 10 български производители, 5 от тях са част от програмата на Kaufland за Договорно изкупуване на селскостопанска продукция. Един от тях е „Чери дриймс“, който ексклузивно работи с веригата от 2015 г. насам.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg