EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

Какъв дивидент предлага Градус АД ?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какъв дивидент предлага Градус АД ?

mail15:15 | 11.05.2018прегледи 1854 коментарикоментари 0


След предстоящото публично предлагане на Градус АД на Българска фондова борса, дружеството възнамерява да предложи на акционерите си минимум 90% от годишната печалба на холдинговата компания да се разпределя като дивидент, считано от 2019 г.

Тази корпоративна политика гарантира максимално доближаване на акционерите на Градус АД до финансовите резултати на всяко от дъщерните дружества.

„Смятаме, че това е справедливо и ще е от полза за големите и малките акционери, като се надяваме те да се съгласят на тази стъпка. Имаме основания да смятаме, че това ще се оцени от потенциалните инвеститори в предстоящото публично предлагане“ – отбеляза Ангел Ангелов, представител на компанията.

Поемането на ангажимент за разпределяне на дивидент не е установена практика на българския капиталов пазар, но Градус АД е готово на такава стъпка, тъй като спецификата на бизнеса и на средата го позволява.

Преди седмици компанията обяви финансовите си резултати за 2017 г., които са добри. Отчетите показват общо консолидирани приходи в размер на 245 834 хил. лв. и нетна печалба след данъци в размер на 39 825 хил. лв. Компанията остава една от най-големите компании за добив на месо в България и сред трите водещи  производители на разплодни яйца в Европа. Тя е на първо място в страната по производство на продукти от птиче месо с 35% пазарен дял.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg