EUR 1.9558
USD 1.6658
CHF 1.8243
GBP 2.1513
CNY 2.4871
you tube
mobile version

Какво очакват французите от фирмите?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво очакват французите от фирмите?

mail17:45 | 24.01.2020прегледи 906 коментарикоментари 0


Според 82% от работещите във Франция предприятието им е отговорно за тяхното щастие, сочи проучване на социологическия институт Ифоп (Ifop) по поръчка на електронната медия Филономист (Philonomist), цитирано от Франс прес.

Предприятието трябва да функционира като истинска демокрация, приобщавайки работещите към стратегическите решения, посочват 77 на сто от анкетираните. От тях 22 процента са "напълно съгласни" с това твърдение, а 55 на сто са "по-скоро съгласни".

Допитването, в което са участвали представителна извадка от 970 души, показва също така, че 65 на сто са на мнение, че могат да проявяват критично отношение в своето предприятие. В същото време близо половината (49 на сто) признават, че в професионалните си изяви понякога са принудени да действат против моралните си ценности.

Голямо мнозинство обаче имат по-скоро доверие в бъдещето: едва 29 на сто от анкетираните се опасяват да не бъдат заменени един ден от изкуствения интелект. Повечето от участниците в допитването са на мнение, че не компанията, а държавата трябва да даде отговор на големи предизвикателства като неравенствата (72 на сто) и климатичните промени (също 72 на сто). За сметка на това 58 на сто мислят, че предприятията най-добре могат да се справят с неравенствата между жените и мъжете.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg