EUR 1.9558
USD 1.7264
CHF 1.8304
GBP 2.1746
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Какви мерки предприе Гърция?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какви мерки предприе Гърция?

mail11:40 | 23.03.2020прегледи 6361 коментарикоментари 0


Министерството на финансите на Гърция обяви нов набор от мерки за ограничаване на ефектите на коронавируса върху икономиката, съобщава bgnovini.eu. Пакетът ще бъде първият, който засяга работниците – предвиждайки помощи, които да им да бъдат предоставени- и ще предложи държавно обезпечение за кредит за предприятия, засегнати от пандемията.

Какво предвиждат мерките:

Спира се изплащане на задължения по декларации с ДДС, плащане на всякакъв вид сертифициран дълг, плащане на вноски и корекции.

Запазването на съществуващите работни места е приоритет. Обезщетение от 800 евро за тези, които спряха да работят.

Министерството ще предвиди и спиране на данъчните и осигурителните задължения в сектори, показващи спад в оборота с най-малко 50 процента.

Министерството на финансите ще обяви и рамката на средносрочните мерки, които ще започнат да се прилагат на по-късна дата. Те ще включват нов инструмент за засилване на корпоративната ликвидност, за да помогнат на компаниите да запазят всички работещи в момента. Мярката ще засяга всички корпорации, които са били принудени да затворят или са претърпели спад в оборота, така че да им помогнат да се изправят и да работят отново.

Предоставянето на кредит с държавно обезпечение на страдащите фирми също е в плановете на правителството. Финансовото министерство проведе преговори с Европейската комисия, за да потвърди съдържанието на тези мерки. Те последваха съобщението на Брюксел за нова рамка за държавно обезпечение. Премиерът Кириакос Мицотакис заяви, че първоначално ще бъдат отпуснати 2 милиарда евро за подпомагане на производствени дейности с проблеми.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Туризъм: София е младежка дестинация

07:55 | 04-03-19 | 2903