EUR 1.9558
USD 1.7817
CHF 1.8484
GBP 2.1794
CNY 2.5109
you tube
mobile version

И Банкя с договор от сектор „Води”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

И Банкя с договор от сектор „Води”

mail12:00 | 08.08.2012прегледи 546 коментарикоментари 0


Шест договора за изграждане на инфраструктура в сектор „Води” подписва министър Нона Караджова. Договорите са за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на общините Етрополе, Казанлък, Сопот и Столична община. Финансирането е по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”.
Днес в парк „Кестени”, в центъра на град Банкя, Караджова и кметът на София Йорданка Фандъкова ще подпишат три договора за изграждане на колектори и канализационна мрежа на територията на Столична голяма община - инженерна инфраструктура на местност „Бул. Сливница” – II етап, на гр. Банкя и на кварталите Градоман, Михайлово, Вердикал, с. Иваняне и изграждане на Дубльор
на Ляв Владайски колектор. Общата стойност на трите проекта на Столична община е 110 млн. лв. В резултат на реализацията на дейностите се предвижда около 250 хил. жители да бъдат включени към канализационната система, което ще доведе до оптимизиране работата на пречиствателната станция за отпадъчни води „Кубратово”.
Същият ден министър Караджова ще подпише и три договора за изграждане на водна инфраструктура в общините Сопот, Казанлък и Етрополе. В община Сопот ще бъде изградена модерна канализационна мрежа и ще бъде подменена остарялата водопроводна мрежа на града. Проектът е на стойност 35 млн.лв. С включването на нови 12 хил. жители ще бъде постигнато пълно натоварване на ПСОВ – Сопот, която е изградена със средства по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. С почти 45 млн.лв. в общините Етрополе и Казанлък ще бъдат изградени пречиствателни станции, които ще отговарят на най-високите стандарти за пречистване на отпадъчните води.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg