EUR 1.9558
USD 1.7466
CHF 1.8363
GBP 2.1435
CNY 2.4689
you tube
mobile version

Италия: Спад на бизнес&потребителско доверие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия: Спад на бизнес&потребителско доверие

mail12:35 | 24.04.2019прегледи 1129 коментарикоментари 0


Доверието на деловите среди в Италия се е влошило за седми пореден месец през април, а доверието на потребителите също е намаляло този месец, сочат данни на Националния статистически институт (Istat), цитирани от Ройтерс и Франс прес.

Индексът на доверието в промишлеността се е свил до 100,6 спрямо 100,8 през март - най-ниското равнище от февруари 2015 година.

Съставният индекс за доверието на ръководителите на предприятия, съчетаващ данни в промишлеността, дистрибуцията, строителството и услугите, е намалял до 98,7 през април спрямо 99,1 през март. Според статистическия институт този индекс е с най-голяма взаимовръзка с тенденциите на брутния вътрешен продукт (БВП). Институтът посочва, че почти всички компоненти от съставния индекс за икономическото доверие са се понижили, с изключение на строителството и услугите.

Доверието на потребителите също отчита спад през април до 110,5 спрямо 111,2 през март - трето поредно месечно понижение.

Всички съставни елементи от този индекс са намалели, отбелязва институтът. Италия навлезе в техническа рецесия през второто тримесечие на 2018 година. БВП на страната се е свил с 0,1 на сто през последните две тримесечия на миналата година. Италианската централна банка обаче съобщи тази дни, че икономиката изглежда се е възстановила през първото тримесечие на 2019 година и че се очаква да бъде отчетен растеж на промишленото производство през първите три месеца.

Коалиционното правителство понижи този месец прогнозата си за растежа за цялата година до 0,2 на сто спрямо предишната оценка за 1 процент.

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg