EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

Икономическа зона Свиленград-Одрин?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Икономическа зона Свиленград-Одрин?

mail15:04 | 11.03.2020прегледи 11341 коментарикоментари 0


Нови европейски икономически зони могат да бъдат създадени на териториите, които са между Свиленград и Одрин, като там се събират трите граници на балканските държави - България, Турция и Гърция. Това предложение на инициативата "Граждани за устойчиво развитие" представи днес в Националния пресклуб на БТА архитект Димитър Димитров.

Той обясни, че това е идея на неправителствената организация за създаването на европейски икономически зони, тъй като сега това са най-слабо развитите територии в трите съседни балкански държави. Общата част на тези територии между България, Турция и Гърция е около 30 000 квадратни километра. На тези територии има питейна вода, добра земя за обработване и могат да дойдат да инвестират европейски и световни компании, каза архитект Димитров. "По думите му, по този начин може да се отворят работни места за 10 000 работници".

В тези нови икономически зони, ако се приложат средните стандарти за Европа - на заплати, на среда за обитаване и за бизнес, може да се покаже "как Европа може да бъде зелена", коментира архитект Димитров. Той отбеляза, че в тези територии има също планини, гори и преминават реките Марица, Тунджа и Арда.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg