EUR 1.9558
USD 1.7425
CHF 1.8411
GBP 2.1702
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Залесяване с контейнерни фиданки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Залесяване с контейнерни фиданки

mail08:05 | 05.11.2019прегледи 395 коментарикоментари 0


По-малко от седем месеца след откриването на поточната линия за автоматизирано контейнерно производство на фиданки в разсадник Локорско, в района на "Държавно горско стопанство София" /"ДГС София"/, вече се осигуряват контейнерни фиданки, които се използват за природозащитни проекти и инициативи в страната. Това съобщиха от пресцентъра на Югозападното държарно предприятие /ЮЗДП/.
До момента над десет хиляди контейнерни фиданки от черен бор, космат дъб, източен чинар, черна елша и бряст са предоставени за залесителни акции, организирани съвместно с партньори, медии и доброволци на предприятието.
Последната партида от 4200 бройки са закупени от WWF България и ще бъдат залесени тази есен с цел възстановяване на крайречни горски екосистеми в страната. На 2 ноември край село Локорско, в района на "ДГС София", предстои поредна доброволческа залесителна акция, като фиданките за нея ще бъдат осигурени от ЮЗДП.
От пресцентъра допълват, че през ноември е планирано провеждането на мащабни залесителни инициативи по проект LIFEFORHAB в Натура 2000 зони на територията на предприятието, за които вече са произведени над 400 000 контейнерни фиданки от важни дървесни видове с местен генетичен произход.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg