EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

ЕРП Север инвестира в шуменски села

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕРП Север инвестира в шуменски села

mail18:13 | 08.11.2019прегледи 482 коментарикоментари 0


Електроразпределение Север финализира проект за обновяване на мрежа ниско напрежение в селата Климент и Капитан Петко, и кв. Кирково на град Велики Преслав, област Шумен. При рехабилитацията са вложени над 6200 метра усукан изолиран проводник, който от една страна е значително по-устойчив на неблагоприятни атмосферни влияния, а от друга - по-малко „привлекателен“ за злонамерени посегателства. В участъци от ремонтираните мрежи са монтирани и нови стълбове, електромерни табла и средства за търговско измерване.

Реконструкцията на стойност 45 хиляди лева ще повиши сигурността на електрозахранване на над 2000 домакинства и фирми в областта. Проектът е част от инвестиционната програма на ЕРП Север, по едно от нейните направления за обновяване на електроразпределителната мрежа в малките населени места.

От началото на 2019 година до сега ЕРП Север е вложило 1,5 милиона лева в поддръжка, рехабилитация и развитие на мрежата на територията на областта. До края на годината са планирани проекти на обща стойност 0,5 милиона лева.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg