EUR 1.9558
USD 1.6136
CHF 1.7803
GBP 2.2467
CNY 2.4952
you tube
mobile version

ЕК пусна приложение Re-open EU

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК пусна приложение Re-open EU

mail09:45 | 17.12.2020прегледи 282 коментарикоментари 0


Европейската комисия пусна мобилното приложение Re-open EU, достъпно безплатно за потребители на Android и iOS, съобщи пресслужбата на Комисията. Приложението е резултат от успеха на едноименната интернет платформа, която беше посетена почти 8 милиона пъти от стартирането й в средата на юни. Re-open EU събира на едно място изчерпателна и актуална информация за здравната ситуация, безопасността и мерките за пътуване във всички държави - членки на ЕС, както и в Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.
Потребителите могат да получат най-актуалната информация за националните карантинни мерки, изискванията за тестване, както и за мобилните приложения за проследяване на контактните лица и предупреждения във връзка с коронавируса.
Информацията е достъпна на 24-те официални езика на ЕС, като се използват проверени данни от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията и от държавите членки. Re-open EU беше една от мерките, обявени от Комисията в нейния пакет за туризма и транспорта от май 2020 г., за да се помогне на гражданите да пътуват безопасно, при пълно зачитане на здравните насоки.
Също така в съобщението си от октомври 2020 г. относно допълнителни мерки в отговор на COVID-19 Комисията пое ангажимент да предоставя информация на всички граждани чрез безплатно приложение. Re-open EU остава лесно достъпно и чрез интернет платформата: Https://reopen.europa.eu/ 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg