EUR 1.9558
USD 1.6405
CHF 1.8066
GBP 2.1867
CNY 2.4940
you tube
mobile version

Горанов - граждански ищец срещу Донев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Горанов - граждански ищец срещу Донев

mail07:45 | 30.01.2016прегледи 2131 коментарикоментари 0


Делото срещу бизнесмена Огнян Донев започна след тригодишно разследване. Донев е подсъдим за укриване на данъци в размер на над 62 милиона лева. Съподсъдим с Донев е бизнесменът Борис Борисов, който чрез сделки с фирмата на Донев също укрил данъци, но за доста по-скромните 7 милиона лева. Съдът допусна граждански иск срещу двамата в размер на общо 70 милиона лева и конституира като граждански ищец в процеса финансовия министър. 

Сделките са от периода 2006-2009 година, разследването започва през лятото на 2012 година, а обвинителният акт стига до съда три години по-късно. Съдията Даниела Борисова прекрати делото заради неясен обвинителен акт, Софийският апелативен съд отмени прекратяването. Прокуратурата поиска съдия Борисова да се оттегли от делото, тъй като беше обвинена в пристрастност и забавено администриране на делото. Борисова отказа да направи това. Адвокатите на Донев и Борисов обвиниха прокуратурата, че с искането за отвод се опитва да се избере удобен съдия и припомниха, че  именно прокуратурата е разследвала случая в продължение на три години. 

Делото започна с едночасово изчитане на обвинителния акт. То ще се гледа по съкратената процедура с разпит само на един свидетел./БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg