EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Гигантски круизен кораб в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гигантски круизен кораб в Бургас

mail07:05 | 26.08.2015прегледи 5568 коментарикоментари 0


EMERALD PRINCESS - "Изумрудената принцеса" - най-големият круизен кораб, посещавал Черно море, ще акостира на 27 август на Морска гара Бургас. С посрещането му ще бъде открит круизният сезон за 2015 година. Пасажерите, заявили предварителни екскурзии, са предпочели да посетят града на ЮНЕСКО-Несебър и Поморие. Една част ще се отправят към Варна, а други ще се запознаят с древния Созопол.
Пристанище Бургас е с потвърдени още пет посещения на големи пасажерски лайнера - от тях две на 294 метровия MSC ORCHESTRA и две на 252 метровия МSС SINFONIА, които ще се случат през септември и октомври. Над 15 000 туристи ще пристигнат в Бургас по време на настоящия крузен сезон.
Гигантът "Изумрудената принцеса" е истинска атракция със своите внушителни параметри: 290 м. дължина, 36 м. широчина, 113 561 бруто-регистров тонаж /GT/ и 22 възела крейсерска скорост. Гордостта на италианската корабостроителница "Финкантиери"- Emerald Princess е Grand клас круизни кораби и е един от най-големите във флота на Princess, част от групата на Carnival cruise. Петзвездният плаващ курорт разполага с 15 пасажерски палуби, 900 каюти с балкон, луксозни ресторанти, казино, театър за шоу представления, нощни клубове, релакс зони със спа център и фитнес, няколко открити басейна. На борда му ще бъдат 3080 пасажери и 1200 души екипаж, което ще е своеобразен рекорд за Бургас.
Във връзка с изпълнение на разпоредбите по сигурността и за безпроблемното автобусно обслужване на пасажерите на територията на Зоната за обществен достъп и около Морска гара ще се ограничава движението на моторни превозни средства. Ръководството на "Пристанище Бургас" ЕАД и общинска фирма "Бургасбус" осигуряват специална бус линия /шатъл/ за туристите, които желаят да разгледат Бургас. Пешеходният достъп на граждани в Зоната няма да е ограничен, но достъпът до кейовия фронт ще бъде забранен.
Общинският кораб "Анастасия" ще пътува по обявеното за деня разписание, като началната му стоянка ще бъде на територията на Марина порт Бургас, където ще бъдат обслужвани желаещите да посетят острова. Гражданите ще могат да посетят остров Света Анастасия само при направена предварителна резервация./ПЦ Община Бургас
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg