EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

Германия: Спад в индустрията отново

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Спад в индустрията отново

mail11:30 | 11.09.2019прегледи 362 коментарикоментари 0


Индустриалното производство в Германия спадна през юли с 0,6% спрямо юни, когато се понижи с 1,1% (възходяща ревизия от спад с 1,5%) и при осреднена прогноза на финансовите пазари за повишение с 0,3 на сто, показват данните на германската статистика Destatis.

Промишленото производство (изключвайки енергийния сектор и строителството от общото индустриално производство) се понижи още по-силно с 0,8%, докато производството на потребителски стоки нарасна с 0,6%, а енергийното производство се сви с 1,3. Спад с 0,7% беше отчетен и при производството на т.нар. "междинни стоки" (на части или компоненти).

В същото време строителството нарасна с 0,2%, а производството на капиталови стоки (на средства за производство, или на оборудване) се сви с цели 1,2 на сто.

На годишна база спадът на индустриалното производство в Германия се забави слабо през юли до -4,2% от -,47% през юни и и очаквания за спад с 3,9 на сто.

"Индустриалната икономика остава слаба", заяви германското министерство на икономиката, визирайки поредните негативни данни, включително и вчерашния солиден спад на промишлените поръчки през юли. Предвид слабия старт на втората половина на годината и липсата на възстановяване на входящите промишлени поръчки, все още не се забелязва подобрение в индустриалната икономика, добави министерството.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg