EUR 1.9558
USD 1.7985
CHF 1.8441
GBP 2.3242
CNY 2.5624
you tube
mobile version

Германия: Ръст на бизнес нагласите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Ръст на бизнес нагласите

mail07:30 | 24.01.2020прегледи 831 коментарикоментари 0


Нагласите на германските анализатори и инвеститори относно перспективите пред водещата европейска икономика през следващите месеци се подобриха изненадващо рязко през януари до най-високо ниво от средата на 2015 година благодарение на неотдавнашното временно решение на търговския спор между САЩ и Китай и на по-добро от очакваното представяне на немската икономика през изминалата година, показва последно проучване на центъра за европейски икономически изследвания Zew.

В същото време оценките на инвеститорите за текущите икономически условия в Германия също се подобриха, макар и малко по-сдържано, отскачайки силно за трети пореден месец от октомврийското 9-годишно дъно.

Индексът на базирания в Мюнхен изследователски институт Zew, измерващ бъдещите икономически очаквания в Германия за следващите шест месеца, нарасна силно през януари до 26,7 пункта от 10,7 пункта през декември и при очаквания за доста по-скромно повишение до ниво от 15,0 пункта. Това е най-високо ниво на индекса от юли 2015-а година.

В същото време индексът, определящ оценките на инвеститорите за текущите условия в Германия, се подобри през настоящия месец до -9,5 пункта от -19,9 пункта в края на миналата година при осреднена и прогноза на финансовите пазари за повишение до -13,5 пункта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg