EUR 1.9558
USD 1.6658
CHF 1.8243
GBP 2.1513
CNY 2.4871
you tube
mobile version

Германия ограничава Zoom

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия ограничава Zoom

mail10:01 | 10.04.2020прегледи 9059 коментарикоментари 0


Федералното външно министерство на Германия ограничава използването на приложението за видеоконференция Zoom поради рискове за сигурността.

"Според медийни информации и според собствените ни познания, софтуерът на мобилното приложение Zoom има критични слабости и продължава да има значителни проблеми със сигурността и защитата на данните“, се казва във вътрешно писмо до служители на министерството, съобщава немският вестник "Ханделсблат" (Handelsblatt).

"Поради свързаните с това рискове за нашата ИТ система като цяло, ние, подобно на други ведомства и индустриални компании, също решихме във Федералното външно министерство да не се разрешава използването на приложението на компанията Zoom, което се прилага за бизнес цели".

Министерството обаче обръща внимание и на информацията на вътрешната ИТ сигурност, според която използването на това приложение от международни партньори е широко разпространено. "Пълният отказ от приложението би затруднило в момента значително комуникацията ни с тях. Следователно използването му от частни устройства за бизнес цели е разрешено поради кризата", се посочва във вътрешното писмо на министерството.

Въпреки това, при употребата му трябва да се внимава да не се обсъжда никакво секретно съдържание, обозначено с "VS-NfD" ("класифицирана информация - само за официална употреба").

Преди време един от акционерите в компанията Zoom Video Communications Inc заведе срещу нея съдебен иск, обвинявайки я в "преувеличаване на нейните действителни стандарти за поверителност и неспособност да докаже, че нейната услуга не е шифрована от край до край"./БНР


Тагове: Германия, zoom
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg