EUR 1.9558
USD 1.6133
CHF 1.8160
GBP 2.1976
CNY 2.4915
you tube
mobile version

Георги Костов става шеф на Митниците + още

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Георги Костов става шеф на Митниците + още

mail07:05 | 11.05.2017прегледи 1055 коментарикоментари 0


С решение на правителството изпълнителен директор на Агенция "Митници" става Георги Костов, Галя Димитрова ще ръководи Националната агенция за приходите, а Бойко Атанасов става зам.-министър на финансите. Това съобщи в Министерския съвет /МС/ министърът на финансите Владислав Горанов.
С решение на МС от днес и вследствие на обсъждане бъдещето на  Бойко Атанасов се реши да му бъдат прекратени правомощията като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите /НАП/, посочи Горанов. Атанасов, считано от утре, ще бъде третият зам.-министър на финансите с ресор приходните агенции. Кандидатурата му дойде от Обединените патриоти и по специално от "Атака", съобщи финансовият министър.
Промяна търпи и ръководството на Агенция "Митници", информира министърът. Розалия Димитрова, досегашният директор на агенцията, се завръща в администрацията на директорски пост по изрично нейно настояване. Предложението беше да бъде зам.-директор на митниците, но тя предпочете да се върне там, откъдето я номинирахме като директор на митниците, обясни Горанов.
По думите му огромният оперативен опит и необходимостта от укрепване на митниците предпоставя доскорошният главен секретар на МВР Георги Костов да оглави митниците. Той е с много голям опит в борбата с престъпността под различните й форми. Неговият богат оперативен опит ще ни помогне още по-ефективно да се борим с всички форми на злоупотреби, свързани с приходите на бюджета, посочи Горанов.

Още решения от днешното правителствено заседание:

Министър Лиляна Павлова ще упражнява правата на държавата в НДК

Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова ще упражнява правата на държавата в капитала на „Национален дворец на културата – Конгресен център София“ ЕАД.

Досега принципал на държавното дружество беше вицепремиерът по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018. Промяната е в резултат на одобрената от Народното събрание нова структура на Министерския съвет.

Правителството назначи 22-ма областни управители

Министерският съвет назначи двадесет и двама областни управители, освобождавайки досегашните.

В Благоевград постът ще заеме Бисер Михайлов, във Варна – Стоян Пасев, във Враца – Малина Николова, в Кюстендил – Виктор Янев, в Ловеч – Георги Терзийски, в Смолян – Недялко Славов, в Хасково – Станислав Дечев, а в Ямбол – Димитър Иванов. Те са заемали същите длъжности в периода от 2014 г. до 2017 г.

Ирена Соколова за втори път става областен управител на Перник. Тя е заемала длъжността през 2014 г. и 2015 г. Митко Стайков поема поста в Търговище, където вече е бил областен управител от 2009 г. до 2013 г.

Двама заместник областни управители – на Видин Албена Георгиева и на Пазарджик Стефан Мирев, стават областни управители, а Ивелин Иванов, който от 2015 г. е главен секретар на областната администрация в Силистра, е определен за областен управител на Силистра.

Любомира Попова застава начело на област Велико Търново. Тя е професор към катедра „Педагогика” в педагогическия факултет на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

В Габрово областен управител става Невена Петкова. От 2004 г. до 2016 г. е старши разследващ полицай в ОДМВР – Габрово, РУ – Севлиево. Магистър е по право от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

За областен управител в Кърджали е назначен Никола Чанев. В териториалната данъчна дирекция в града последователно той е заемал различни постове – от данъчен инспектор до началник сектор. Магистър е по национална и регионална сигурност от ПУ „Паисий Хилендарски“, както и магистър по счетоводство и контрол от УНСС.

За областен управител на Монтана е определен Росен Белчев – икономист от УНСС, който в момента работи в частния сектор.

На поста в Плевен е назначен Мирослав Петров. Магистър е по икономика от СА „Димитър Ценов“ в Свищов, завършил е и НВУ във Велико Търново. През 2013 г. е бил директор на ОД на МВР – Плевен.

Народният представител в 43-ото Народно събрание Гюнай Хюсмен ще оглави областната администрация в Разград.

В Сливен областен управител става Чавдар Божурски. Работил е продължително време в сектора сигурност, бил е директор в ОДМВР - Сливен. Магистър е по право от СУ „Св. Климент Охридски“.

На длъжността областен управител в Стара Загора е назначена Гергана Микова, която два мандата е общински съветник в Стара Загора. Завършила е българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Проф. Стефан Желев поема ръководството на областната администрация в Шумен. Бил е народен представител в 42-рото и 43-ото Народно събрание. Ръководител е на факултета по технически науки в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”.

/БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg