EUR 1.9558
USD 1.6679
CHF 1.8136
GBP 2.1728
CNY 2.3881
you tube
mobile version

Габрово: 44 млн. инвестиции по ОПРР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Габрово: 44 млн. инвестиции по ОПРР

mail09:10 | 31.05.2019прегледи 586 коментарикоментари 0


Над 2000 училища, детски градини, ясли и образователни структури са ремонтирани в страната с европейско финансиране по ОПРР през последните 9 години. Това обяви в Габрово заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова, цитирана в съобщение от МРРБ.
В града заедно с кмета Таня Христова тя е открила обновените училища "Васил Левски" и "Св. Св. Кирил и Методий". Учебните заведения са реновирани по проект "Инвестиции в съвременна образователна инфраструктура в община Габрово" със средства по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020. Общата стойност на проекта е 4 700 352,62 лв. Със средства от програмата в града вече са модернизирани и обновени всички училища и детски градини, информира заместник-регионалният министър.
Деница Николова е съобщила, че по линия на Оперативна програма "Региони в растеж" в периода до 2020 г. в община Габрово се инвестират над 44 млн.лв. Освен учебните заведения, в града са ремонтирани и обособени нови паркове, модернизира се градската среда с нови улици, междублокови пространства. Общо 13 млн. лв. от средствата са предвидени за пълна модернизация и обновяване на обществения транспорт. Отделно се реализират социални проекти за по-добра грижа за възвратни хора в нужда и деца в риск. Със средства от ОПРР предстои и ремонт на Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово и доставка на нови линейки. Заданието е част от проекта за модернизация на спешната помощ в страната, който се финансира със 163 млн. лв. от ОПРР. Очаква се мащабното обновяване на здравните центрове да се състои догодина.
Отделно в града се санират и жилищни блокове със средства от програмата, която финансира мерки за енергийна ефективност в жилищни сгради с до 35 апартамента в 39-те големи града на страната и 28-те по-малки населени места, бенефициети на програмата.


Тагове: Габрово, ОПРР
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg