EUR 1.9558
USD 1.7425
CHF 1.8411
GBP 2.1702
CNY 2.4661
you tube
mobile version

В Сливенско търсят неквалифицирани кадри

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В Сливенско търсят неквалифицирани кадри

mail11:07 | 16.10.2019прегледи 575 коментарикоментари 0


В Сливенско се запазва големият интерес към неквалифицирани работници - общи работници, носачи, куриери и др. Това съобщиха от областната администрация, където са били представени резултатите от проучване за потребностите на работодателите от работна сила. В проучването, провело се от началото на август до 20 септември от Агенцията по заетостта, са участвали 102-ма работодатели от областта.
Общо 70.2 процента от анкетираните са заявили, че срещат затруднения при намирането на работна сила. Работодателите са посочили, че през следващите 12 месеца фирмите имат намерение да наемат специалисти с квалификация по професиите "електротехник", "социален асистент", "работник в хранително-вкусовата промишленост", "сервитьор-барман", както и специалисти с професии, изискващи правоспособност: учители, педагогически специалисти, шофьори, мотокаристи, електро- и строителни инженери. През следващите 3 - 5 години ще се търсят висшисти със специалност по електротехника, електроника и автоматика и др.
Представители на работодателските организации са споделили, че въпреки осигуряваното дуално обучение в професионалните гимназии, завършващите не проявявали интерес към предлаганите им работни места по придобитата специалност.


Тагове: Сливен, работа
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg