EUR 1.9558
USD 1.6251
CHF 1.7784
GBP 2.2649
CNY 2.4971
you tube
mobile version

В.Търново с нови съдове за разделно събиране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В.Търново с нови съдове за разделно събиране

mail17:15 | 30.07.2020прегледи 413 коментарикоментари 0


Във Велико Търново започва процесът по подмяна на съдовете за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Общината сключи нов договор за оползотворяване на битовата смет и от август 2020-а година дейността ще бъде организирана от „Еко Партнърс България“ АД.

Досега контейнерите от системата за разделно събиране на отпадъци бяха три вида – син, жълт и зелен, а след смяната им ще бъдат два типа – жълт и зелен. В жълтите съдове ще се събират отпадъци от опаковки от хартия, пластмаса и метал, а в зеления – опаковки от стъкло. Новите контейнери ще са тип „иглу“ с обем 1700 л. всеки.

„Двуконтейнерният модел има някои съществени предимства пред триконтейнерния. С наличието само на два цвята контейнери значително се облекчават гражданите в разделното събиране у дома, което създава предпоставки за повишаване на събраните количества. Комплектът от два контейнера заема по-малко място от улиците и тротоарите“, поясняват от „Еко Партнърс България АД“.

От компанията ще предоставят информация за графика на извозване на отпадъците на своя сайт www.ecopartners.bg, в секция “Нашите общини“. Гражданите могат да се свързват с „Еко Партнърс“ на безплатния телефон 080020015 или на контактите, посочени в сайта на организацията.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg