EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Войната bTV/Нова продължава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Войната bTV/Нова продължава

mail06:15 | 26.02.2014прегледи 2482 коментарикоментари 1


Първото издание на изцяло обновената новинарска емисия на Нова на 24 февруари е била най-гледаната в българския ефир за целия ден, съобщи телевизията. Според данни на независимата международна пийпълметрична агенция Mediaresearch централната емисия новини на Нова е била гледана от 879 000 души, което прави 30.7% от всички българи, гледали телевизия по това време.
Сред най-атрактивната за рекламодателите аудитория (18-49) разликата е значителна – Нова е привлякла 29.8% от зрителите, гледали телевизия в този часови слот, докато конкурентът отчита 25.3% пазарен дял.
„За нас резултатите от изминалата вечер са много ясен знак, че българските зрители търсят и оценяват балансиран и независим подход при отразяване на новините. Следващата ни стъпка в тази посока е развиване и налагане на още по-качественото съдържание в Новините на Нова. В същото време изненадващото решение на нашия конкурент – да замени 30 минути новини в най-гледаното време (19.00 - 23.00 ч.) с турски сериал, ще ни даде възможност за привличане на много нови зрители”, каза още Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Отговорът на bTV

Пролетният сезон в ефира на bTV ще надгради концепцията на най-гледаните новини и актуални предавания в българския ефир със серия от нововъведения, се посочва в съобщение на телевизията.
„Един от основните елементи, на които ще наблегнем, е разследващата журналистика. Вече имаме сформирано ядро от доказани репортери, които ще бъдат ударният ни екип. Ще предоставим на зрителите си журналистика, която създава новини, а не просто ги отразява”, каза Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group.

Част от промените в новините на bTV са и в програмно отношение:

От 4 март 2014 г. късната емисия на bTV Новините ще е с нов начален час 23:30 ч., а през почивните дни новините ще присъстват в ефира в синтезиран вид като хедлайни. Причината за промяна е следствие от вътрешно проучване на bTV за нагласите на зрителите за съотношението между формат и съдържание, в делничните и в почивните дни.

Потреблението на новини в различните възрастови групи еволюира. Това е най-осезаемо при по-младите зрители, които все повече разчитат на интернет и на комбинацията "телевизия - интернет", за да получават информация. Затова развитието на новинарската онлайн платформа и интеграцията й с телевизионните новини ще бъде друг основен акцент в концепцията на bTV Новините. Промяната в излъчването на късните новини и развитието на новинарската онлайн платформа ще гарантира на зрителите достъп до повече актуална информация за събитията в денонощието.
 

Колаж: EconomyNews.bg


Тагове: bTV, Нова, новини
 
Коментари
 
uzunov - 25-02-2014 г. 15:31:32

GLEDAM NOVA ,ZASTOTO E NEZAVISIMA I NJAMA CHLGARSKA KULTURA......

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg