EUR 1.9558
USD 1.6760
CHF 1.8083
GBP 2.1610
CNY 2.4598
you tube
mobile version

Виртуално портфолио на Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Виртуално портфолио на Пловдив

mail19:32 | 04.11.2019прегледи 521 коментарикоментари 0


Виртуално портфолио на Пловдив представя града, неговите квартали и жители, съобщават от Фондация "Пловдив 2019". Единен уеб сайт на кварталите в Пловдив ще бъде представен утре в СКЛАД. Събитието е по проект "Кварталите на Пловдив ЗАЕДНО - виртуално портфолио", който е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.
Различните квартали на града имат свой собствен живот, своя памет и образи, които често остават скрити и невидими. Портфолиото е резултат от проект, който обединява различни истории и визуални образи, които разказват за живото наследство на кварталните общности и техните пространства, за познати и не толкова известни места и хора, за духа и културата на кварталите, за тяхното минало и настояще.
В него могат да се видят места в кварталите, които са реални или потенциални културни сцени, заснети през различен ъгъл. Освен кварталните наследства, в него е включен и животът на читалищата и тяхното присъствие в тях. Фокусът е около участието на гражданите в културния живот на града и тяхната роля като режисьори, актьори и зрители в него. За събирането на информацията в уеб сайта се включват антрополози, етнолози и историци, студенти, читалищни служители, представители от администрацията, IT специалисти и доброволци, се посочва в съобщението.
Представянето на портфолиото се организира от Катедра Етнология на Философско-исторически факултет ПУ "Паисий Хилендарски" и партньорите от Асоциация за култура, етнология и антропология "Медиатор", Фондация Стойна Кръстанова, НЧ "Шалом Алейхем - 1945" и др.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg