EUR 1.9558
USD 1.7740
CHF 1.7785
GBP 2.2595
CNY 2.4988
you tube
mobile version

Винено грозде: Търговия & цени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Винено грозде: Търговия & цени

mail11:09 | 16.09.2019прегледи 832 коментарикоментари 0


Започна търговията на винено грозде на обособения общински пазар в Монтана. Запалените винари и любители на домашния еликсир могат да си закупят нужните количества на достъпни цени.

Различните първокласни сортове се продават от 1,10 до 1,50 лв. Каберне по 1,20 лв, Мерло Поморие по 1,20 лв., Димят- 1,50 лв., Поморийска шефка - 1,10 лв., Сира Поморие -1,30 лв., Шардоне Търговище, предпочитано от мнозина върви по 1,30 лв. и Мускат Отонел Поморие по 1,50 лв.

Майсторът на опияняващата течност Кръстьо Якимов от Монтана се хвали със своето „Божоле“. Всяка есен закупува Мерло 100 килограма. Препоръчва градусът да бъде 21. Ако е 18 на 100 кг грозде или 50 литра вино за разликата от 3 градуса добавя килограм и половина захар. Ако е под 15 градуса не става хубаво вино, а съотношението между водата и захарта трябва да е 1 към 5.

Прибавя се калиев метабисулфат и се претака сутрин и вечер в разстояние на една седмица. След бурната следва тихата ферментация. Виното се съхранява в дъбови бъчви, не в пластмасови съдове, препоръчва старият винар. А първите глътки се отпиват след като е отлежало 40 дни.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg