EUR 1.9558
USD 1.7607
CHF 1.8218
GBP 2.2981
CNY 2.5672
you tube
mobile version

Великобритания излиза от рецесията до края на тримесечието

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Великобритания излиза от рецесията до края на тримесечието

mail15:00 | 24.08.2009прегледи 289 коментарикоментари 0


Великобритания вероятно ще излезе от рецесията и ще отбележи икономически растеж от половин процент през това тримесечие на годината, сочи проучване на Института на дипломираните експерт-счетоводители в Англия и Уелс (ИДЕСАУ), цитирано от Ройтерс.
Индикаторът на ИДЕСАУ на бизнес-доверието във Великобритания достигна положителна стойност за първи път от две години. Според изпълнителния директор на ИДЕСАУ Майкъл Ица резултатите показват, че това тримесечие Великобритания вероятно ще излезе от рецесията.
През второто тримесечие британската икономика се сви много повече от очакваното - с 0,8 процента, но миналата седмица финансовият министър Алистър Дарлинг заяви, че тя е на път да започне отново да расте до края на годината.
Инвеститорите очакват второто отчитане на икономическия растеж за второто тримесечие на 28 август.
"Въпреки че няма съмнение, че британската икономика върви по пътя към възстановяването, не бива да подценяваме предизвикателствата пред бизнеса", предупреди Ица.
Проучването на бизнес доверието показва, че 41 процента от анкетираните 1000 едри бизнесмени очакват догодина икономическата обстановка да бъде по-благоприятна за техния бизнес. Само 6 процента са посочили, че очакват много по-добра икономическа година, което показва, че бизнесът разсъждава предпазливо в прогнозите си за мащаба и скоростта на възстановяването.
"Възстановяването е много крехко и искам да призова политиците да не прибягват към действия, които биха го извадили от релсите", предупреди Ица.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg