EUR 1.9558
USD 1.6714
CHF 1.8118
GBP 2.1501
CNY 2.4516
you tube
mobile version

ВАС окончателно отхвърли жалбата срещу ICGB

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ВАС окончателно отхвърли жалбата срещу ICGB

mail11:48 | 14.11.2019прегледи 411 коментарикоментари 0


Тричленен състав на Върховния административен съд остави в сила решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което се потвърждава решението на проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД за избор на гръцката компания Corinth Pipeworks S.A Pipe Industry S.A. за изпълнител на обществената поръчка за производство и доставка на тръби. Със същото решение от процедурата се отстранява дружеството „Топливо-2“ ЕООД поради несъответствие на техническото предложение с изискванията на техническата спецификация. С решение №15289 на ВАС окончателно е отхвърлена жалбата на „Топливо-2" EOOД и първоинстанционното решение на КЗК е прието за законосъобразно и обосновано.

ВАС посочва, че дори и едно несъответствие на техническото предложение с условията на документацията и изискванията на възложителя е достатъчна предпоставка за отстраняване на участник от процедурата. Според съда проектната компания ICGB ясно е посочила причините за отстраняването на жалбоподателя в протокол от заседанието на комисията, която разглежда офертите на участниците в търга за тръбите. Така твърденията на „Топливо – 2“ ЕООД са намерени изцяло за неоснователни и необосновани.

Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.

С произнасянето на ВАС казусът относно отстраняването на „Топливо-2“ ЕООД е окончателно затворен. По този начин ICGB може успешно да продължи изпълнението на договора за доставка на тръби, като се дава увереност и на финансиращите институции – ЕИБ, управляващия орган в България по ОПИК и ЕК, че няма никакви съмнения относно законосъобразното и правилно провеждане на процедурата.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg