EUR 1.9558
USD 1.7985
CHF 2.0523
GBP 2.2730
CNY 2.5176
you tube
mobile version

Български ученици в Space Camp Turkey на NASA

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български ученици в Space Camp Turkey на NASA

mail14:30 | 28.11.2012прегледи 1498 коментарикоментари 0


„Междузвездните пътувания – развитие на транспорта, на средата за живот, на възможните човешки професии“; „Земята - моята земна и землянска лаборатория“; „Ако можех да взема трима човека с мен на междузвездно пътуване, кого бих взел и защо?“ - това са трите теми, от които ще могат да избират българските ученици, кандидатстващи за следващото издание на космическата програма Space Camp Turkey на NASA. Всички желаещи ще трябва да напишат есе по една от трите теми и да го изпратят до 20 февруари 2013 година. Космическата програма беше представена на 24 ноември от Центъра за творческо обучение – единствен представител на програмата за България и Русия, в рамките на проведения от него информационен ден на тема „Скок в космоса“ в София. На събитието присъстваха директори, учители, родители, представители на бизнеса, научния и неправителствения сектор в България.

Гостите се запознаха с възможността, децата им да направят реален скок в космоса, включвайки се в тренинг програмите на NASA, които се провеждат в изграден от американската агенция космически лагер в гр. Измир, Турция. Продължителността на лагер - школите е девет дни, а по време на един лагер се включват участници от различни страни, като се общува основно на английски език. Програмата е насочена към ученици във възрастовата група от девет до петнадесет години. Space Camp Turkey дава възможност на участниците да се запознаят и работят с най-новите технологии и апаратура в областта на аеронавтиката и астрономията. Да направят макет на ракета, да изстрелят и навигират ракета и совалка, използвайки реален пулт за наземен контрол на NASA, да тренират на тренажорите на астронавти и да изпробват антигравитационните уреди, както и да облекат специалните костюми.

Освен представянето на космическата програма за ученици, в рамките на информационния ден бяха раздадени и наградите Златно качество в образованието, с които Центърът за творческо обучение отличава директори на училища и учители, подпомагащи най-много развитието на своите ученици. Специалисти от центъра представиха и тренерски програми за млади лидери, с които се дава възможност на изявени ученици, да участват по-пълноценно в образователния процес.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg