EUR 1.9558
USD 1.7262
CHF 1.7999
GBP 2.1866
CNY 2.4342
you tube
mobile version

Българската Fleet Services придоби турски оператор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българската Fleet Services придоби турски оператор

mail15:01 | 27.03.2020прегледи 8977 коментарикоментари 0


Българската група Fleet Services, която понастоящем оперира чрез компаниите GPS Bulgaria и GPS Systems Macedonia, завърши придобиването на 100% от акциите на Mobiliz Bilgi ve İletişim Teknolojileri A.Ş. (Mobiliz)- водещ телематичен оператор в Турция.

Fleet services придоби компанията от Mediterra Capital – частен инвестиционен фонд с фокус върху инвестиции в малки и средни предприятия в Турция.

Решението Fleet Services да придобие Mobiliz се обуславя от силната позиция на компанията на турския пазар, стабилните й показатели и благоприятната среда, която този пазар осигурява, насърчаваща иновациите и технологичното развитие.

„Благодарение на огромния ИТ и инженерен талант в Турция, придобиването на Mobiliz ще ни позволи да ускорим внедряването на нови приложения и тяхното предлагане на пазара и да разширим своето присъствие в съседни страни, Европа, Азия и Африка. Наша

Амбицията на българската компания е да има ключова роля в иновациите за автомобилната индустрия, базирани на анализ на големи данни и разработване на Industry 4.0 и 5G приложения. С придобиването на Mobiliz, под нейно управление вече са над 450 000 превозни средства в три държави, в които оперира - Турция, България и Северна Македония, и в още 12 държави, в които има партньорства - Египет, Азербайджан, Германия, Австрия, Бахрейн, Кувейт, Ирак, Саудитска Арабия, ОАЕ, Нигерия, Оман и Катар“, заяви Николай Кичев, председател на борда на директорите на GPS Bulgaria и на Mobiliz.

 

За Fleet Services:

GPS Bulgaria и GPS Systems Macedonia, част от групата Fleet services, са водещи оператори за GPS проследяване и управление на автопаркове в България и Република Северна Македония. GPS Bulgaria е основен партньор на A1 Bulgaria и има повече от 20 години опит в предоставянето на сложни телематични решения на различни индустрии – телекомуникации, строителство, железопътен транспорт, застраховане, транспорт, логистика, и др.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg