EUR 1.9558
USD 1.7425
CHF 1.8411
GBP 2.1702
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Бургас ще има 50 нови зарядни станции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас ще има 50 нови зарядни станции

mail07:37 | 26.05.2020прегледи 367 коментарикоментари 0


Най-голямата мрежа за зарядни станции за електромобили в региона Eldrive и община Бургас подписаха договор за изграждане на 50 зарядни станции на територията на града. Това ще се случи като част от проекта "Изграждане на публична зарядна инфраструктура в градска среда - Южна България", по който е осигурено финансиране от Фонд за устойчиви градове.

Със сключването на договора от община Бургас поемат ангажимент да предоставят публичните терени, на които да бъдат изградени станциите. Проектирането, доставката, инсталацията и оперирането на станциите ще се извърши от “Елдрайв Чарджинг“, компанията, която оперира под бранда Eldrive.

Новите станции в Бургас ще бъдат видими и достъпни както чрез мобилното приложение Eldrive, така и през платформата Смарт Бургас. След успешното изпълнение на първия етап от проекта, ще започне изграждането на още 50 зарядни станции.

Компанията е най-големият инсталатор и оператор на зарядна инфраструктура на територията на България и региона. Мрежата от публични станции е единствената с национално покритие и единствената, която разполага с платформа, позволяваща информация в реално време за статуса на съответната зарядна станция. Към момента мрежата включва над 210 зарядни точки и предлага диверсифицирано портфолио от стандартни и бързозарядни станции.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg