EUR 1.9558
USD 1.7235
CHF 1.8891
GBP 2.3386
CNY 2.7185
you tube
mobile version

Бош с локално управление за България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бош с локално управление за България

mail08:05 | 11.01.2022прегледи 471 коментарикоментари 0


Във връзка с разрастването на бизнеса на Роберт Бош в България и необходимостта от разширяване и укрепване на мениджмънта в рамките на Група Бош, както и на местния пазар, от 1 януари 2022 г. се обособява локално управление на компанията в България, съобщава компанията. През последните две години бизнесът на Бош в страната постига положителни резултати въпреки коронавирус пандемията и подразделенията на компанията затвърждават значително присъствието и представянето си. 

Константин Конов, който до момента заемаше длъжността управляващ директор на Бош Инженеринг Център София (ECS), поема поста главен изпълнителен директор и ще бъде представител на Роберт Бош за България. Конов ще ръководи следните подразделения на Бош в страната: Автомобилно оборудване, Термотехника, Електроинструменти, Сградни технологии и Инженеринг Център София.

Михай Болдижар, който беше отговорен за управлението на бизнеса на Роберт Бош на българския и румънския пазар, ще продължи като вицепрезидент, който отговаря за региона на Румъния и България.

Томас Мец, до момента изпълняващ длъжността управляващ директор на Бош Инженеринг Център София, освен управлението на Центъра, поема и  координацията с останалите Инженерингови центрове в рамките на Група Бош.

Динко Русев, инженеринг директор на Центъра, продължава да отговаря за разрастващото се портфолио от проекти и продукти на Бош Инженеринг Център София, както и за управлението на дейността на инженерните отдели, които имат все по-ключова роля в рамките на Групата.

Константин Конов, Томас Мец и Динко Русев са част от Борда на директорите на Роберт Бош в България.

 

***

За новите мениджъри на Роберт Бош в България

Константин Конов е опитен професионалист с инженерна подготовка. Завършил е Техническия университет в София като магистър по компютърни науки. В IT бизнеса е повече от 25 години. През последните 17 години заема мениджърски позиции в компании като Citibank (ръководител на технологиите), HP (директор на Центъра за глобални операции), Luxoft (управляващ директор) и в Бош, където до края на 2021 г. е управляващ директор на Бош Инженеринг Център София (ECS).

Томас Мец е управляващ директор на Бош Инженеринг Център София от януари 2019 г. Преди това той е заемал различни позиции в Група Бош в областта на автомобилния инженеринг, управлението на ключови клиенти, както и стратегическия маркетинг и продажби. Томас Мец се присъединява към Бош през 2008 г. като част от програмата за младши мениджъри. След успешното приключване на програмата, той се дипломира в областта на технологичния мениджмънт в Техническия университет в Мюнхен, Германия.

Динко Русев е възпитаник на Техническия университет в София и има 23-годишна кариера в IT сектора. Започва като тест инженер и в различни компании преминава стъпка по стъпка до позицията си като инженеринг директор на Бош Инженеринг Център София. Последните 18 години работи в сферата на автомобилната електроника, като създава автомобилни компоненти, които подпомагат безопасното шофиране.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

ЮЗДП: Годишна равносметка за горите

19:10 | 01-08-22 | 1692