EUR 1.9558
USD 1.7937
CHF 1.8467
GBP 2.1837
CNY 2.5140
you tube
mobile version

Борисов: Наредба Н-18 няма да съществува без консенсус

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов: Наредба Н-18 няма да съществува без консенсус

mail13:20 | 12.02.2020прегледи 828 коментарикоментари 0


Премиерът Бойко Борисов заяви в началото на заседанието на МС, че докато финансовият министър Владислав Горанов не постигне консенсус с всички, засегнати от наредбата Н-18, тя няма да съществува. Няма да съществуват измененията, които се въведоха през лятото на 2018 г., посочи финансовият министър.
Премиерът поиска от Горанов да докладва как вървят преговорите по наредба Н-18 с отделните засегнати организации.
Когато постигнете консенсус, ще ме поканите и тогава ще я има, допълни Борисов. Когато ги убедиш, тогава ще ме убедиш и мен, обърна се премиерът към Горанов. Той заяви, че очаква от него всяка седмица да се среща с по една съсловна организация, за да решава проблемите им, произтичащи от тази наредба. Борисов напомни, че целта на въвежданата с наредбата система за управление е премахването на "сивия" сектор, без това да се отрази на малките и средните съсловни организации.
Докато не постигнем пълно съгласие с отделните организации, няма да продължим напред, заяви Горанов и допълни, че сега започват интензивни разговори къде и как трябва да бъде оптимизиран процесът, за да не се затруднява малкият и среден бизнес. Горанов информира още, че са създадени множество работни групи, които да отчетат спецификата на отделните бизнес процеси и беше категоричен, че няма да се продължи напред, докато не се постигне консенсус с всички.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg