EUR 1.9558
USD 1.6551
CHF 1.8103
GBP 2.1642
CNY 2.3783
you tube
mobile version

Бисквити от устойчива пшеница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бисквити от устойчива пшеница

mail14:35 | 19.06.2019прегледи 561 коментарикоментари 0


Монделийз Интернешънъл разширява въздействието на програмата за устойчиво отглеждане на пшеница - „Хармони“ (Harmony), като съвсем скоро към семейството й ще присъединят глобални брандове като BelVita и Barni. Със старта на лятото на европейския пазар част от продуктите на Монделийз ще започнат да носят логото на програмата за първи път. Днес в програмата са включени 1700 фермери, 13 мелници и 21 земеделски кооперации в Белгия, Чехия, Франция, Италия, Полша и Испания. Тази година в Унгария за първи път беше засята пшеница по програмата. Тези стъпки доближават Монделийз Интернешънъл до поставената цел - до 2022 г. 100% от марките бисквити на компанията в Европа да са произведени с пшеница от устойчиво земеделие и в съответствие с ангажиментите на програмата.

С разширяването на програмата, годишното производство на пшеница, отглеждана в устойчиви условия, се очаква да се увеличи до над 280 000 тона до 2022 г. Понастоящем програмата покрива 60% от марките бисквити на компанията в Европа.

Принципът на „Хармони“ е пшеницата да се отглежда в съответствие с принципите на устойчивото земеделие от местни производители, които са базирани в близост до заводите на Монделийз Интернешънъл за производство на бисквити. Земеделските производители получават специална дотация, като гарантират, че следват добрите земеделски практики, заложени в програмата, и така отглеждат пшеницата по един устойчив начин – чрез намаляване на използването на пестициди и торове, опазване на водата и почвата, намаляване на въглеродните емисии.

Принципите на „Хармони“ съдържат и специфични изисквания за повишаване и запазване на биологичното разнообразие. Фермерите на „Хармони“ трябва да отделят 3% от своите полета за засаждането на цветя или живи плетове, които да привличат и хранят пчелите и пеперудите. Екологичните полета осигуряват също и подходяща среда и храна за насекоми, които са ключови в борбата с паразитите. Присъствието на подобни насекоми намалява нуждата от употребата на пестициди в земеделието. Колкото е по-голямо биоразнообразието, толкова е по-силна и по-устойчива околната среда. Всяка година партньори - външни одитори провеждат редица проверки, с които се следи дали земеделските производители спазват изискванията, заложени в хартата на програмата.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg