EUR 1.9558
USD 1.7985
CHF 1.8441
GBP 2.3242
CNY 2.5624
you tube
mobile version

БВП на човек в Букурещ, почти равен с Берлин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БВП на човек в Букурещ, почти равен с Берлин

mail06:30 | 25.11.2019прегледи 366 коментарикоментари 0


Стойността на брутния вътрешен продукт (БВП) на глава от населението, отчетена в региона Букурещ-Илфов, е близка до тази на Берлин и по-висока, отколкото в Лисабон, но въпреки това несъответствията между столичния район и селските райони в страната се разшириха и не бива да се пренебрегва, каза управителят на Румънската национална банка Мугур Исареску на конференция.
Управителят на РНБ използва този пример, когато говори за процеса на приемане на еврото, като посочи, че средният БВП на глава от населението, използван като еталон за оценка на готовността на страната да се присъедини към еврото, може да бъде подвеждащ, съобщи Аджерпрес.
„Вероятно знаете, ако не, потвърждавам, че по отношение на БВП на глава от населението районът Букурещ и Илфов е близо до Берлин, например, и до Лисабон. Но има само 40 километра от Букурещ до Лас Фиербинци и 100 км по-нататък, в Бареган, има райони с тежка бедност “, коментира Исареску.
Той смята, че несъответствията между регионите на Румъния се задълбочават поради липсата на инфраструктура в източната част на страната, която държи инвеститорите далеч./romania-insider.com

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg