EUR 1.9558
USD 1.6449
CHF 1.8051
GBP 2.1944
CNY 2.5014
you tube
mobile version

ББР с ново лого

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ББР с ново лого

mail13:06 | 05.03.2019прегледи 1248 коментарикоментари 0


Плетеница от елементи, които съчетават символиката на българска шевица, буквата Б за означаване на банковата група и стрелки, показващи посоките и възможностите за развитие, ще бъдат съчетани в новото лого на Българската банка за развитие.  Негов автор е дизайнерът Антон Робов.  

С обновяването на корпоративната визия стартират честванията по повод 20- годишнината на банката, която навлезе в юбилейната си година с рекордни в историята си резултати. През 2018-та ББР активизира кредитната си дейност,  отпускайки над 3 пъти повече директни кредити за българския бизнес и 4 пъти повече по он-лендинг програми,  отчете значително увеличение на печалбата си, а активите й надхвърлиха 3 млрд. лв. Подписването на  рамково споразумение за 1.5 милиарда  евро с Китайската банка за развитие беше сериозен  успех не само за институцията, но и за целия банков сектор в България. Финансовата й група  нарасна и включва вече пет дъщерни дружества – Микрофинансиращата институция „Джобс“, Националният гаранционен фонд, новосъздадените Фонд за капиталови инвестиции и дружествата „ББР Лизинг“ и „ББР Факторинг“.

Под знака на новото лого Българската банка за развитие ще бъде домакин на  годишната среща на акционерите на Европейския инвестиционен фонд и на банките за развитие от региона – в рамките на втория международен ББР Форум „Пътища за партньорство“. Продължавайки мисията си на корпоративна отговорност, през юбилейната година банката  подготвя  и две ценностни кампании съвместно с Регионалния исторически музей и Българската национална телевизия за опазване на културното ни наследство и на историческата памет на нацията.


Тагове: ББР, лого
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg