EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

"Атака": Социолозите да станат прозрачни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Атака": Социолозите да станат прозрачни

mail12:34 | 08.05.2019прегледи 567 коментарикоментари 0


   Да бъдат проверявани доходите и декларирано имуществото и членството в организации на социологическите агенции - техните собственици и работещите в тях. Такава промяна в антикорупционния закон внася днес "Атака" в деловодството на Народното събрание, обяви пред журналисти в парламента Десислав Чуколов.
   Този закон е насочен към лицата на висши държавни длъжности, но до голяма степен и социолозите са тези, които определят кои са лицата, заемащи висши длъжности, които, освен че информират обществото, но и определят неговото мнение, анализират, дават определени тези какво да се мисли за този или онзи процес, обясни мотивите депутатът.
   Когато се отчитат доходите, могат да станат ясни много отговори, които българското общество търси, добави Чуколов. Целта, по думите му, е изсветляване и на този сектор от българския обществено-политически живот. Който няма какво да крие, няма и от какво да се притеснява, посочи политикът.
   Така или иначе, добави Десислав Чуколов, в обществено-политическото пространство отдавна се говори за социолози, които имат палати, голф комплекси, демонстрират добро финансово състояние. Нека това да стане ясно и прозрачно, уточни той.
   Ако предложената промяна не бъде приета, от "Атака" ще сметнат, че съответната политическа сила, организация имат обвързаност със социолози у нас.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg