EUR 1.9558
USD 1.6133
CHF 1.8160
GBP 2.1976
CNY 2.4915
you tube
mobile version

Асеновград: 28 договора за саниране на жилищни сгради

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Асеновград: 28 договора за саниране на жилищни сгради

mail17:02 | 11.02.2016прегледи 1266 коментарикоментари 0


В Асеновград са подписани 28 договора за саниране по националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщи пресцентърът на общината. В града има регистрирани 31 сдружения на собственици.

След сключването на договорите за целево финансиране се преминава към обявяване на обществени поръчки за избор на изпълнители за извършване на задължителните обследвания - технически и енергийни. 24 сгради имат изготвени технически обследвания, а шест сгради - последващите ги енергийни обследвания.

До края на февруари се очаква да приключат енергийните обследвания на останалите 18 сгради. След това предстои обявяване на поръчки за избор на изпълнители на проектирането и строително-монтажните работи, е допълнил кметът на Асеновград Емил Караиванов, цитиран от пресцентъра.

За първите две сгради, сключили договори за целево финансиране, вече има избрани изпълнители, както и издадени разрешения за строеж. Тяхното саниране ще започне в първия момент, в който времето позволи (около втората половина на март), е казал още Караиванов.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg