EUR 1.9558
USD 1.7888
CHF 2.0178
GBP 2.3307
CNY 2.4641
you tube
mobile version

Автомобилно изложение в Женева спира завинаги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Автомобилно изложение в Женева спира завинаги

mail11:38 | 02.06.2024прегледи 519 коментарикоментари 0


Годишното Международно автомобилно изложение в Женева спира да се провежда след повече от век съществуване заради намаляващия интерес към него и трудната пазарна среда, съобщиха организаторите на мероприятието, цитирани от Ройтерс.

Организирано за първи път през 1905 г., автомобилното изложение в Женева често беше сцена, на която се представят нови модели автомобили, главно за пазара в Европа.

Александър дьо Сенарклен, президент на организацията Comité permanent du Salon International de l'Automobile Foundation, която организира изложението, описа решението то да се прекрати като "изключително жалко".

"Трябва обаче да се отбележи, че липсата на интерес, проявен от производителите към Женевския салон в контекста на затрудненията в индустрията, конкуренцията от страна на изложенията в Париж и Мюнхен, които са предпочитани от тяхната местна (автомобилна) индустрия, и нивата на инвестиции, необходими за поддържане на такива изложения, бяха последната капка, след която плановете за бъдещо издание бяха прекратени", заяви Дьо Сенарклен в изявление.

Последното издание на автомобилно изложение в Женева през 2019 г. привлече само един европейски производител на автомобили - "Рено" (Renault), както и няколко китайски, а посетителите бяха едва 168 000 при очаквани около 200 000.

Решението за отмяната на събитието последва признанието, че пазарните условия в Европа "не са благоприятни за успеха на бъдещи издания", обясниха от организаторите.

Въпреки това те все още планират да проведат катарското издание на изложението в Женева през ноември 2025 г.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4867