EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

$5 млрд. глоба за пет големи банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

$5 млрд. глоба за пет големи банки

mail15:00 | 21.05.2015прегледи 1104 коментарикоментари 0


На пет от най-големите банки в света се очаква да бъдат повдигнати обвинения за извършени криминални деяния и да им бъдат наложени глоби на обща стойност над 5 милиарда долара, предаде Ройтерс, като се позова на запознати източници.
Това става в рамките на споразумение с американските и британските власти. Обвиненията и глобите ще са заради манипулации на валутните пазари.
Очаква се американските банки Ситигруп и Джей Пи Морган и британските банки Барклис и Роял банк ъв Скотланд да пледират виновни по обвинения за криминално деяние, свързано с манипулации на извънборсовия международен валутен пазар /Форекс/.
Двете американски банки ще бъдат първите големи банки в САЩ, които ще пледират виновни от десетилетия насам за извършено криминално деяние.
Швейцарската банка Ю Би Ес се очаква да избегне криминалните обвинения, след като си е извоювала имунитет като предупредила властите за евентуален проблем. Но банката може да бъде обвинена за криминално деяние относно манипулации на усреднения лихвен процент, отразяващ лихвите, по които банките предлагат негарантирани заеми на лондонския междубанков пазар /Либор/. Швейцарската банка ще трябва да плати глоба от 200 милиона долара според договорка с американското министерство на правосъдието.

 


Тагове: банки, глоба
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905