EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

$1 млрд. инвестиции в безпилотни коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

$1 млрд. инвестиции в безпилотни коли

mail10:34 | 22.04.2019прегледи 910 коментарикоментари 0


Водещият японски автомобилостроител Toyota, интернет доставчикът Softbank и производителят на автомобилни части Denso инвестират $1 млрд. в технологично подразделение на Uber за разработка на безпилотни автомобили, предадоха световните агенции.
Toyota и Denso заедно ще вложат $667 млн., а инвестиционният фонд на Softbank - $333 млн. Инвестицията издига до $7,25 млрд. стойността на подразделението Uber Advanced Technologies, което ще се опита да разработи и комерсиализира споделена транспортна услуга, извършвана от безпилотни коли.
Toyota вече инвестира $500 млн. в Uber през август миналата година и основа съвместно дружество за $20 млн. със Softbank за създаване на транспортни услуги. Концернът обеща също така да вложи още до $300 млн. през следващите три години за разработване на автономни коли и услуги от следващо поколение, допълва Асошиейтед прес.
Главният изпълнителен директор на Uber Дара Хосровшахи изрази надежда, че сделката, която ще бъде приключена през третото тримесечие, ще помогне на компанията да запази лидерската си позиция при тази технология.
Развитието на технологията за автоматизирано шофиране ще измени коренно транспорта, какъвто го познаваме, ще направи улиците ни по-безопасни и градовете - по-приятни за живеене, каза той.
Автомобилните компании по целия свят създават партньорства за разработване на следващото поколение транспортни технологии. Големи играчи в бранша са също подразделението на Google Waymo и производителят на електромобили Tesla. /БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg