EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

$ 4 млрд. инвестира Китай в Чехия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

$ 4 млрд. инвестира Китай в Чехия

mail16:15 | 29.03.2016прегледи 1022 коментарикоментари 0


Обемът на китайските инвестиции в Чешката република тази година ще бъде в размер на 95 милиарда крони (4 милиарда долара), съобщи във вторник президентът на Чехия Милош Земан в церемонията по подписване на споразумението за стратегическо партньорство между двете страни. От китайска страна Споразумението бе подписано от китайския президент Си Цзинпин.
"Нивото на развитие на икономическите отношения между Чехия и Китай показва следните цифри: размерът на инвестициите от страна на китайските фирми в Чешката република само за тази година са в размер на 95 милиарда крони (4 милиарда долара), Чешкият концерн Skoda Auto планира да инвестира в изграждането на техните собствени фабрики в Китай на стойност от 60 милиарда крони ($ 2.5 милиарда), "- каза Земан.
В допълнение към споразумението за стратегическо партньорство между Чехия и Китай, във вторник в присъствието на ръководителите на двете страни бяха подписани около десет споразумения за сътрудничество в областта на промишлеността, финансите, транспорта, образованието, здравеопазването, културата и спорта, както и споразумение между Прага и Пекин.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg