EUR 1.9558
USD 1.6478
CHF 1.8189
GBP 2.1393
CNY 2.4378
you tube
mobile version

HomeMax придобива ХиТ Хипермаркет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

HomeMax придобива ХиТ Хипермаркет

mail16:10 | 09.09.2019прегледи 587 коментарикоментари 0


Собственикът на веригата магазини HomeMax – „Родна земя холдинг“ е придобил 100% от капитала на „ХиТ Хипермаркет“ от „Хит Булгариен“ ГмбХ, Германия. Капиталът на дружеството е разпределен в 221 000 дяла с номинална стойност 100 лева всеки. Приключването беше осъществено след получаването на разрешение за концентрация от Комисия за защита на конкуренцията.

В момента "Хит Хипермаркет" ЕООД има само два магазина за бързооборотни хранителни и нехранителни стоки в България, намиращи се в столичните квартали "Младост" и "Люлин". Те бяха открити през 2002 г. от германски инвеститор, но през последните години отчитат постоянни загуби, а клиентите им намаляват.

Сделката е част от актуалната тенденция западни търговци на дребно да напускат българския пазар, ако не са лидери в сектора. С тази сделка "Родна земя холдинг" АД затвърждава намерението си да инвестира в дейности, свързани с търговията със стоки на дребно. Съответно планираната сделка би позволила навлизане в нов пазарен сектор чрез използването на вече работещ модел с намерение за разширяване на дейността.

Източник: economic.bg


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg