EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

ArcelorMittal спира работа в Краков

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ArcelorMittal спира работа в Краков

mail08:05 | 14.11.2019прегледи 596 коментарикоментари 0


Стоманодобивният гигант АрселорМитал (ArcelorMittal) ще спре временно дейност в завода си в полския град Краков заради отслабване на търсенето, се посочва в комюнике на компанията, цитирано от ДПА.

Временното спиране на операциите в доменната пещ и стоманолеярните цехове с производствен капацитет 1,6 милиона тона годишно ще започне на 23 ноември, съобщи компанията.

"Тъй като ситуацията на пазара на стомана продължава да се влошава и перспективата остава мрачна, ние за съжаление нямахме друг избор освен временно да спрем работата на доменната пещ в Краков", коментира главният изпълнителен директор на АрселорМитал Герт Фербек.

Стоманодобивният гигант управлява три доменни пещи в Полша: една в Краков и две в Домброва Гурнича.

"Производството, особено в автомобилната индустрия, се представя лошо, свивайки се в много европейски страни - в Германия производството на леки автомобили се е понижило с 11 процента", каза Фербек. "Това свиване на пазара и световният свръхкапацитет оказват допълнителен натиск върху цените на крайните стоки", добави той.

АрселорМитал оценява на 400 милиона тона свръхкапацитета на световния пазар на стоманена продукция.

Компанията планира да възстанови дейността в Краков, след като пазарната ситуация се подобри. Операциите в доменната пещ бяха спрени за девет месеца през 2010-2011 година.

АрселорМитал не планира да освобождава своите около 800 служители в завода в Краков. Някои от тях ще се занимават с работа по поддръжката, а други ще бъдат преместени в други заводи или ще им бъде предложена по-ниска "временна" заплата, цитира думите на директора Полската агенция по печата.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg