EUR 1.9558
USD 1.6714
CHF 1.8118
GBP 2.1501
CNY 2.4516
you tube
mobile version

59 млн.лв. оборот на JYSK в Блгария

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

59 млн.лв. оборот на JYSK в Блгария

mail17:06 | 28.11.2019прегледи 1151 коментарикоментари 0


През финансовата 2019 г. веригата от магазини JYSK в Блгария обявяви оборот от 59 милиона лева и печалба преди облагане с данъци в размер на 4 милиона лева. Резултатите се отнасят за финансовата година на групата JYSK в периода 01 септември 2018 – 31 август 2019.

Оборотът от 59 милиона лева представлява повишение от 27,5%, в сравнение с предишната година. Това е рекорден резултат за магазини JYSK откакто стъпват на пазара в България през 2005 г. От друга страна, печалбата от 4 милиона лева преди облагане е с 11% по-малко от предходната година. Това се дължи на масивните инвестиции, които компанията направи в България.

Общият брой касови бонове се е увеличил с 28,8% в сравнение с предходната година, което означава повече от 1,2 милиона касови бележки.  През финансовата 2019 JYSK България откри 6 нови магазина в градовете Видин, Русе, Монтана, Димитровград, Габрово и София. Също така обнови своя магазин в Бургас, като го направи по-приветлив за клиентите с новата си концепция 3.0.

„Резултатите през финансовата 2019 се дължат на един сбор от фактори, сред които повишението в продажбите при вече съществуващите магазини, откриването на нови обекти и инвестиции, направени както в сферата на търговията, така и в логистичната база в Божурище. През 2019 г. открихме официално Логистичния център в Божурище, който е осмият за групата JYSK в Европа. Общата стойност на инвестицията е 107 милиона евро. Що се отнася до нашите артикули, през изминалата година най-продаваните групи са интериорните мебели, следвани от градинските мебели и декорациите за дома. При интериорните мебели най-продавани са били мебелите за трапезарията, а най-голям ръст в сравнение с предходната година отбелязват гардеробите. Радваме се, че и тази година JYSK бе изборът на клиентите. Постоянно адаптираме нашия асортимент към водещите тенденции, предлагаме нови артикули с модерен скандинавски дизайн и смятаме, че това е важно за нашите клиенти.“, сподели Алекс Брату, Country Manager JYSK Румъния и България.

Резултатите на групата в международен план следват същия положителен тренд. Компанията направи масивни инвестиции през 2019 г. и въпреки това оборотът на групата на JYSK се е повишил с 6,3% през изминалата година и достига до 3,794 милиарда евро, а печалбата преди облагане е 436 милиона евро.

„Тази година направихме значителни инвестиции. На първо място в IT и дигитален план, за да сме сигурни, че JYSK ще бъде сред топ търговците щом стане въпрос за пазаруване онлайн. След това открихме Логистичния център в Божурище,  както и рекорден брой магазини в целия свят. И не на последно място, влязохме на пазара в Ирландия.“, каза Ян Бо, CEO JYSK.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg