EUR 1.9558
USD 1.6076
CHF 1.8089
GBP 2.1980
CNY 2.4847
you tube
mobile version

50% от хотелите не са отворили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

50% от хотелите не са отворили

mail16:15 | 09.07.2020прегледи 342 коментарикоментари 0


За три сезона напред ще бъдат подпомагани чартърните програми с туристи до България. Това съобщи Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, цитира думите й Би Ти Ви.  „Заповедта на министъра на туризма Николина Ангелкова ще влезе в сила до дни, ще важи за всички туроператори – не ги дели на български и чуждестранни“, уточни Карастоянова.

По данни на Националния борд по туризъм 50% от хотелите не са отворили. Работят предимно по-малките, които могат да си позволят да обслужват туристите в намален състав. В тези, които са отворили, заетостта е само 10%-20%. Туризмът като процес започва на полето на дипломацията, а не на плажа или в хотела, там той свършва, коментира Карастоянова.

В тази връзка от Борда по туризъм настояват да се облекчи издаването на визи за руските и турските туристи – те да бъдат електронни и по-евтини. COVID-19 рано или късно ще си отиде и ще са още по-ценни отношенията ни с Русия и Турция след това, когато всички ще ги канят“, обясни Поли Карастоянова


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg