EUR 1.9558
USD 1.7503
CHF 1.8209
GBP 2.1955
CNY 2.4629
you tube
mobile version

33 хиляди регистрирани в ССЕВ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

33 хиляди регистрирани в ССЕВ

mail17:10 | 06.04.2020прегледи 9708 коментарикоментари 0


Регистрираните потребители в Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ) са близо 33 хиляди. Само за една седмица в ССЕВ, поддържана от Държавна агенция „Електронно управление“ са регистрирани 146 профила на лица с обществени и публични функции. Така общият им брой става 1485. Регистрираните администрации са 1195, с включените към тях второстепенни и третостепенни разпоредители с бюджетни средства. Броят на общинските администрации е 251. През Системата за e-Връчване до момента са изпратени почти 190 хиляди съобщения.

Чрез ССЕВ се предоставя възможност гражданите, бизнеса и администрацията да взаимодействат по електронен път. Изпращането и получаването на съобщенията се удостоверява с квалифициран електронен печат на Държавна агенция „Електронно управление“.

Администрациите могат да интегрират модула за електронно връчване към информационните си системи или да го използват чрез потребителски интерфейс на адрес https://edelivery.egov.bg/. През Системата за е-Връчване всеки гражданин може да провери и кои негови лични данни фигурират в регистрите и как те се използват от администрациите. Това е възможно за регистрирани потребители  чрез услугите на ДАЕУ „Предоставяне на достъп на физически лица до информация, свързана с тях и съхранявана в регистри на първични администратори“ и „Предоставяне на персонална справка на физическо лице за достъп от трети лица до негови данни, налични в регистри, през Средата за междурегистров обмен RegiX“.

Регистрация в Системата за сигурно е-Връчване може да бъде направена с физически или облачен Квалифициран електронен подпис (КЕП) или Персонален идентификационен код (ПИК) на Националния осигурителен институт.

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg